Бленуван дуел за място на финала при мъжете на Australian Open 26.01 | 13:06

Джокович срещу Федерер в битка за последното стъпало преди титлата

От Даниел Любомиров

Световният №1 Новак Джокович нямаше никакви проблеми в последния 1/4-финален мач на Australian Open за деня от мъжката схема и надделя над японеца Кей Нишикори с 6:3, 6:2, 6:4.

В следващата схема лидерът в схемата ще срещне Роджър Федерер, който по-рано днес надделя също с 3:0 над Томаш Бердих.

Първият сет започна добре и за двамата - безпроблемно спечелени сервис геймове, които даваха нужното спокойствие и на двамата. Стигна се обаче до шестия гейм, в който азиатецът сервираше и лесно поведе с 40:0, но след безобразни отигравания допусна изравняване, а след това и загуби подаването си. Джокович от своя страна затвърди за 5:2, а след това на свой сервис затвори сета с 6:3.

Втората част започна ужасно за Нишикори, който допусна пробив още в първия гейм, а след това пропусна и точка за пробив, което доведе нещата до лесно 2:0 за Ноле. В петия гейм се стигна до нов пробив, а при 5:2 Джокера трябваше да спасява три точки за пробив. Направи го като шампион и спечели сета с 6:2.

В третия сет пробивите се раздаваха като "топъл хляб". Нишкори стартира с трудно спечелен гейм, след което за първи път взе подаването на противника за 2:0. Последва пробив за Джоко, а веднага след такъв и за Кей. В крайна сметка световният №1 показа по-добра игра и повече концентрация, проби в така важния седми гейм, а след това затвърди за 5:3. Последва труден сервис гейм за поставения №7, но при своето подаване Джокович спечели сета, а с това и мача след 6:4.

Водещи

Най-четени