Българските каратеки се завърнаха с 12 медала от Световното първенство 13.10 | 18:50

Националите ни спечелиха 5 златни, 2 сребърни и 5 бронзови медала от Световното първенство по шотокан карате в Хале (Германия)

От Мариян Найденов

С 5 златни, 2 сребърни и 5 бронзови медала се завърнаха националите от Световното първенство по шотокан карате в Хале (Германия).

В конкуренция с пратеници от 33 държави миналата седмица Радослав Пенов, Денис Николов, Веселин Димитров, Милен Желязков, Никола Николов, Стефан Кирлиев и Виктор Георгиев станаха отборно шампиони при мъжете в дисциплината кумите. При жените в индивидуалната надпревара Кристина Свиленова спечели златото на кумите.

Днес шампионите и медалистите гостуваха в Пресклуб "България" заедно с президента на федерацията Александър Славков и неговия заместник Лъчезар Ненов. Това е най-младата спортна федерация у нас, която получи лиценз от МФВС едва преди месец, но вече доказа, че го заслужава, заявиха двамата шефове.

Паралелно със Световното първенство се проведе и ІV Световна Кохай купа за деца и юноши, в която българчетата спечелиха 3 златни, 3 сребърни и 6 бронзови медала.

Отличилите се каратеки са от водещите клубове - Ипон, Шисейкан и Фунакоши в София, Спартак - Плевен и Шогун - Созопол. В БФШК членуват 16 клуба, като освен споменатите градове, другите центрове са Бургас, Сливен и Варна.

Водещи

Най-четени