Български гол и асистенция в Лига Европа 23.08 | 09:19

Ивелин Попов с ключов принос за успеха на Кубан над Фейенорд, Исмаил Иса бележи за Шериф

От Даниел Любомиров

Капитанът на българския национален отбор Ивелин Попов асистира за гола на своя Кубан (Краносдар) при победата с 1:0 над холандския гранд Фейенорд в първия мач от плейофите на Лига Европа.

Друг българин обаче порази мрежата на противника и даде ключово предимство за своя тим преди реваншите следващия четвъртък.

Бившият нападател на Литекс и Левски Исмаил Иса откри резултата за Шериф (Тираспол) в гостуването на Войводина (Нови Сад), а самият двубой завърши наравно 1:1.

Видео от попадението на българския нападател вижте в Sporta.bg

Иса беше адресат на брилянтно центриране от дясното крило и с красив завършващ удар от воле не остави шансове на вратаря на сърбите.

Шериф остана с човек по-малко на терена шест минути по-късно, след като Луванор получи втори жълт картон. В 54-а минута домакините изравниха чрез Петър Шкулетич.

Другият българин в Шериф - вратарят Георги Георгиев - не беше в групата за мача.

Така Шериф има преднина от гол на чужд терен преди реванша на собствен стадион и има големи шансове да се класира в груповата фаза на Лига Европа за трети път.

През сезон 2009/10 и 2010/11 тимът участва в групите и се отчете с по един успех - 2:0 срещу Твенте в първата си кампания и 2:0 над Динамо (Киев) във втората.

Водещи

Най-четени