Вижте с кой трябва да се пребори Лудогорец в Лига Европа 16.12 | 14:41

Българският отбор ще се изправи срещу един от италианските грандове

От Иво Вецев

Българският шампион Лудогорец имаше жесток малшанс при тегленето на жребия за елиминационната фаза в Лига Европа днес в централата на УЕФА в Нион.

"Орлите", които завършиха на първо място в група B на турнира след 5 победи и само едно равенство, ще се изправят на 1/16-финалите срещу италианския гранд Лацио. Това отреди жребият на родния представител.

Това е първи случай от пролетта на 2006 година, в който ще видим български отбор в елиминациите на европейски клубен турнир. За последно това направиха Левски и Литекс в тогавашния турнир за Купата на УЕФА.

Лацио беше един от най-лошите варианти за Лудогорец, като Стойчо Стоев и компания се разминаха с отбори като Есберг, Слован (Либерец) и други, но в същото време пропуснаха най-тежкия вариант - Ювентус.

"Римските орли" стигнаха до елиминациите, въпреки че се представиха много слабо в груповата фаза и едва-едва стигнаха до второто място. В последния кръг те пропуснаха да победят Трабзонспор в спор за първото място.

В първия мач българският тим е гост (20-и февруари), а ревашншът ще бъде София (27-и февруари). При успех над италианския гранд Лудогорец отново ще има тежка задача, като Динамо (Киев) и Валенсия ще определят кой ще се изправи срещу българския шампион при успех над Лацио.

Пълният жребий може да видите в Sporta.bg

Водещи