Винъс Уилямс се завърна на корта срещу сестра си 24.11 | 17:00

За американката това бе първо появяване на корта, откакто бе диагностицирана със Синдром на Сьогрен

От Константин Симидчийски

Петкратната шампионка от "Уимбълдън" Винъс Уилямс се завърна на корта за първи път, откакто в края на месец август бе диагностицирана със Синдром на Сьогрен (хронично възпалително автоимунно заболяване, при което се засягат главно слъзните и слюнчените жлези, б.а.).

Винъс се изправи срещу по-малката си сестра Серина в демонстративен мач, изигран в колумбийския град Меделин пред около 8000 души. Срещата завърши с успех в два сета за Винъс - 6-4 7-6, като за Серина това бе и първа среща от Откритото първенство на САЩ насам. Турнир, в който по-голямата от сестрите така и не успя да вземе участие, заради заболяването си.

Винъс Уилямс изглеждаше сравнително добре на корта, като за 93-те си минути на него не показа каквито и да е симптоми от заболяването си. Голяма роля за това явно е изиграл и изцяло новият хранителен режим, който американката реши да приеме в последните няколко седмици, опитвайки се да се върне към оптималното си физическо състояние.

"Целта ми през следващия сезон е да играя във всички важни турнири. Ще ми отнеме известно време, за да го постигна, но упоритата работа не ми е нещо чуждо", довери Винъс след мача.

Серина Уилямс води с 13-10 победи пред Винъс в официалните мачове помежду им до този момент, като демонстративният двубой в Меделин не влиза в това число.

Сестрите Уилямс ще излязат отново на корта на 3 декември, когато ще вземат участие в още един приятелски спаринг. Тогава двете американки ще обединят сили на двойки, а техни съпернички ще бъдат италианките Флавия Пенета и Франческа Скиавоне.

Водещи

Най-четени