Георги Георгиев е 17-и след първия манш на Суперкомбинацията 26.02 | 11:36

Жан-Баптист Гранж е лидер след слалома, част от Суперкомбинацията

От iNews.bg

Рано тази сутрин в българския зимен курорт Банско бе дадено официалното начало на кръга от Световната купа по ски алпийски дисциплини. Днес и утре някои от най-големите имена в зимните спортове ще премерят сили по пистата "Бъндерица" в дисциплините Суперкомбинация и слалом.

Около 10:00 часа българско време състезателите излязоха на пистата за днешния слалом, част от Суперкомбинацията. По програмата днес първо трябваше да се проведе супер гигантския слалом, но организаторите на надпреварата размениха дисциплините и алпийците караха слалом.

Най-добрият български скиор Георги Георгиев завърши на 17-а позиция в първия манш, а лидер преди Супер Г е французинът Жан-Баптист Гранж, който е настоящ световен шампион в дисциплината и основен фаворит за златото днес в Банско. Гранж бе единственият, който завърши с време под 1 минута, записвайки резултат от 59.62 секунди.

Втори с 0.28 секунди изоставане е Феликс Нойройтер (Германия), а трети остана Манфред Мьолг (Италия). Лидерът в класирането за Световната купа в слалома Ивица Костелич е на четвърто място.

Георгиев се представи на високо ниво и очаква с нетърпение второто спускане за деня. На първата контрола Жоро бе по-бърз дори от Ивица Костелич, но впоследствие допусна изоставане и завърши с 1:1.72 минути.

Супер гиганският слалом, който ще определи победителя от днешната Супекомбинация в първия от 30 години насам старт за Световната купа в Банско започва около 14:00 българско време отново на пистата "Бъндерица".

Ето какво сподели самият Георги Геогриев веднага след края на слалома:

"Слаломът ми е по-силната дисциплина. Аз лично не знам дали ще мога да дам максимумa от себе си. Защото максимума значи да рискуваш изключително много, а ако рискуваш, може и да не завършиш. Ще се постарая, пък ще видим какво ще стане накрая. Целта пред мен е да завърша сред първите 15", коментира Георгиев.

"Организацията е повече от перфектна. Аз имам много познати в организацията, които се постараха изключително много. Нямам забележка."

"Брат ми не се представи както може. На тренировки ние даваме почти еднакви времена. По-добри са му скоростните дисциплини. Ники Чонгаров направи грешки в горната част. Можеше и по-добре, не е неговото каране, но и това е нещо", допълни той.

Никола Чонгаров завърши на 40-о място с време от 1.04:34 минута в слалома, а дебютантът в състезание за Световната купа Светослав Георгиев бе дисквалифициран.

Водещи

Най-четени