Гранж спечели слалома в Кицбюел 23.01 | 17:25

Второто място на Ивица Костелич в дисциплината му носи титлата в комбинацията

От iNews.bg

Французинът Жан-Баптист Гранж спечели слалома в австрийският зимен център Кицбюел, валиден за Световната купа по ски-алпийски дисциплини. Гранж бе втори след първия манш, но даде най-добро време във второто спускане и с общо 1:40,93 минута отне победата от лидера в генералното класиране Ивица Костелич.

Успехът на Гранж е осми в кариерата му и втори за сезона в Световната купа, като седем от победите на французина са извоювани в слалома. Хърватинът Ивица Костелич водеше след първия манш, но остана втори в крайното класиране с общо време 1:41,21. Трети се нареди олимпийският шампион Джулиано Рацоли (Италия) с 1:41,62.

Второто място в днешния слалом позволи на Костелич да спечели комбинацията. Хърватинът бе 11-и във вчерашното спускане и днешното второ място в слалома му позволи да триумфира в комбинацията и да увеличи аванса си на върха в генералното класиране за голямата Световна купа.

Ивица Костелич е убедителен лидер с 930 точки, следван от Аксел Лунд Свиндал (Норвегия) с 585 точки и Дидие Кюш (Швейцария) с 573 точки. Състезаващият се за България Килиан Албрехт стартира в слалома в Кицбюел, но не завърши първия манш.

Водещи

Най-четени