Григор Димитров достигна 1/2-финалите в Стокхолм 18.10 | 22:46

Българинът е на една победа от директен мач за титлата

От Константин Симидчийски

Тенисист №1 на България Григор Димитров достигна четвъртия си полуфинал на турнир от ATP за тази година, след като днес хасковлията се справи категорично с двуметровия гигант от Франция Кени дьо Шепе на турнира в Стокхолм - 6-4 6-2.

Така българинът достигна общо седми ½-финал на ATP турнир в кариерата си, като Гришо е на само една победа от директен спор за титлата.

Съперник на българина на ½-финалите ще бъде друг французин - Беноа Пер, който по-рано днес се справи с канадската надежда Милош Раонич.

Това ще бъде общо трети мач между Григор Димитров и Беноа Пер до момента, като статистиката е твърдо в полза на французина - 2-0 победи.

Един срещу друг в другия ½-финал ще се изправят фаворитът за титлата Давид Ферер и Ернестс Гулбис.

Днешният двубой в Стокхолм протече изцяло под диктовката на Григор, който видимо бе по-добрият тенисист на корта. При 3-2 българинът направи решителен пробив в подаването на Дьо Шепе, което и му донесе успех в първата част.

Във втория сет Димитров бе още по-категоричен, давайки само два гейма на своя опонент. При 5-2 хасковлията вече сервираше за спечелване на срещата, като ръката на Гришо не трепна и той се поздрави с крайния успех в мача.

Водещи

Най-четени