Григор Димитров премаза германец в Стокхолм 17.10 | 18:12

Българинът се класира успешно за 1/4-финалите на турнира

От Константин Симидчийски

Първата ракета на България Григор Димитров се класира за 1/4-финалите на турнира в Стокхолм, след като днес хасковлията сломи в две части германеца Ян-Ленард Щруф - 6-1 6-3.

За Гришо това бе победа №30 през този сезон, като българинът е на крачка от достигане на 1/2-финалите на надпреварата. Негов съперник на 1/4-финалите ще бъде французинът Кени дьо Шепе, който се намира на 96-а позиция в световната ранглиста на ATP.

Дьо Шепе също достигна 1/4-финалната фаза в Стокхолм, елиминирайки с 2-1 сета поставения под №4 в основната схема Кевин Андерсън.

Григор Димитров и Кени дьо Шепе са играли само веднъж помежду си, като това се случи на турнир от сериите "Фючърс" през 2010 година. Тогава все още много неопитният българин постигна успех с 2-6 6-3 6-4.

Така Гришо заработи 15,500 евро от наградния фонд и 45 точки за ранглистата, които обаче няма да бъдат прибавени към актива му.

Григор Димитров доминираше изцяло над своя съперник, като българинът спечели първия сет за едва 26 минути, давайки само гейм на своя съперник.

Във втората част Дьо Шепе показа повечко зъби и успя да спечели три гейма, но те се оказаха недостатъчни, за да вкара мача в решаващ трети сет.

Водещи

Най-четени