Гришо доминира в класацията за най-добрите изпълнения за месец октомври ВИДЕО 02.11 | 08:00

Невероятни печеливши удари на Димитров заемат цели 5 от 20-те позиции, а той участва в още две, макар и в тях финалното изпълнение да е на съперниците му

От iNews.bg

Ноември настъпи, а с края на изминалия месец от АТР решиха да направят любопитна класация на топ 20 на изпълненията и разиграванията през октомври.

Месецът бе изпълнен с тенис като се проведоха два АТР 500 турнира – в Санкт Петербург и Виена, както и няколко от по-ниската категория АТР 250.

Григор Димитров записа добри резултати с полуфинал в Антверпен и четвъртфинал във Виена, а мачовете му в Белгия и Австрия бяха напълно достатъчни за ракета №1 на България, за да се окаже тотален хегемон в топ 20 на изпълненията за месеца.

Невероятни печеливши удари на Димитров заемат цели 5 от 20-те позиции, а той участва в още две, макар и в тях финалното изпълнение да е на съперниците му Алекс Де Минор и Дан Еванс.

На второ място от АТР са класирали невероятният ретур уинър от форхенд в мача срещу Стефанос Циципас във Виена, когато Димитров успя да играе с идващата към главата му топка от наглед неудобна позиция, но да я изпрати неспасяемо за съперника.

На №4 пък е печелившият минаващ удар от бекхенд от позиция на поне два метра встрани от корта срещу Де Минор в Антверпен.

Българинът има още едно изпълнение в топ 10 – под №8 е уинърът му с минаващ удар от бекхенд срещу Циципас, при който Димитров бе много дълбоко зад основната линия, но въпреки това с китково движение успя да матира гърка.

№12 е къса от деми воле, постигнато от почти легнала позиция срещу Де Минор, а №18 е още един минаващ печеливш удар, този път от форхенд срещу Карен Хачанов на старта във Виена.

А кой е №1? Разберете от видеото!

Водещи

Най-четени