Дванадесет компании се включиха в "Турнир на надеждата" 17.04 | 14:41

Със събраните такси за участие в турнира ще се подпомогне изграждането на специално игрище, идентично с тези от световните първенства по футбол за бездомни хора

От Краси Киров

Дванадесет големи компании се включиха с корпоративните си тимове в благотворителния турнир по футбол, който ще подпомогне "Отбор на надеждата”.

Състезанието, което носи името "Турнир на надеждата”, започва на 17 април с двубои от предварителните групи.

В група "А” попаднаха "Мосю Бриколаж”, "Рапидо”, и "Технополис”. В група "Б” са "ЕКО България”, "Елтрак България” и "София Франс Ауто”. В група "В” ще играят "Булстрад”, "Мото Пфое” и "Петрол”, а в група "Г” - "Изи Кредит”, GLOBUL и "Фикосота Синтез”.

За четвъртфиналите се класират първите два отбора от всяка група. Всички двубои ще се проведат в спортната зала в столичния квартал "Челопечене”, а програмата на надпреварата е изцяло съобразена с ангажиментите на играчите.

Със събраните такси за участие в "Турнир на надеждата” ще се подпомогне изграждането на специално игрище, идентично с тези от световните първенства по футбол за бездомни хора.

Именно на въпросното съоръжение "Отбор на надеждата” ще се подготвя преди участието си на мондиала в Мексико Сити, който ще се проведе през октомври тази година.

Специфичното игрище е с размери 22х16 метра и е оградено от специална мантинела с височина 1.1 метра. Вратите, които също са нестандартни, имат дължина 4 метра и височина 1.3 метра.

Водещи

Най-четени