Димитър Бербатов номиниран за футболист на месеца 02.01 | 18:00

Деветката на Юнайтед ще се бори с четирима свои съотборници

От Константин Симидчийски

Българският нападател на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов се разписа шест пъти в последните три срещи на "червените дяволи" в Премиършип, което и му спечели номинацията за футболист №1 на тима за месец декември.

Деветката на Юнайтед се разписа веднъж в мрежата на Фулъм, реализира хеттрик при успеха с 5:0 над Уигън, като в последствие отбеляза и двете попадения при изненадващата загуба с 2:3 от Блекбърн на "Олд Трафорд".

На официалната уебстраница на Манчестър Юнайтед вече тече гласуване, а освен Димитър Бербатов, номинирани за играч на месеца са още Майкъл Карик, Фил Джоунс, Луиш Нани и Уейн Рууни.

"Българинът изигра само 193 минути през декември, но въпреки това отбеляза 6 гола (средно по гол на всеки 32 минути). Три от тези попадения дойдоха срещу Уигън Атлетик на "боксинг дей", а две от тях върнаха Юнайтед в битката срещу Блекбърн. Един от тях бе и дръзката пета срещу Фулъм, което ознаменува неговия гол номер 50 за клуба", пише по адрес на Бербатов в официалната страница на английския шампион.

Своят глас за Димитър Бербатов можете да дадете на този адрес, като следвате елементарните инструкции.

Водещи

Най-четени