Димитър Илиев спечели първия етап на рали "Стари столици" 24.09 | 10:50

Екипажът на "Виваком Рали тим" взе с най-добро време отсечката "Детелината"

От Краси Киров

Екипажът на "Виваком Рали тим” Димитър Илиев – Янаки Янакиев с "Шкода Фабиа Супер 2000" спечели първият спечиален етап на 42-ото рали "Стари столици".

Той измина отсечката "Детелината" (5.20 км) за 2.59.4 минути. След него финишира тандемът Ясен Попов – Даниел Попов "Мицубиши Лансър Ево 9" на девет десети от секундата.

Третото място остана за Петър Гьошев – Димитър Спасов с "Пежо 207 Супер 2000", които са на секунда зад втория екипаж.

Крум Дончев и Петър Йорданов със същия автомобил са на четири секунди и три десети от победителя.

На тази отсечка отпадна само на 200 метра от старта последният стартирал екипаж и за съжаление на зрителите това бяха шуменците Огнян Христов и Деница Богоева с "Лада Самара". Така на практика в "Хоби" вече няма автомобили. Веднага след старта пролича, че нещо в автомобила не е наред и той спря след около 200 метра.

Пилотът обясни, че се е скъсало жилото на газта. На въпрос дали това не се е случило заради прекомерното желание за изява пред собствена публика, той допусна и такава възможност. Надяваше се да продължи в утрешния ден по системата "Супер рали". От щаба на състезанието обясниха, че това не може да стане, тъй като в регламента на състезанието такова нещо не е предвидено.

На 200 метра преди финала пък извън трасето излезе ситроенът "Саксо" на Дилян Станков и Младен Карчев. За пилота от Сливен това е второ състезание и първо рали. Екипажът завърши, но с най-слабо време.

Водещи

Най-четени