Димитър Пенев отново зае треньорския пост в ЦСКА 24.10 | 07:01

"Червените" направиха първа тренировка под ръководството на новия наставник

От Краси Киров

Президентът на ЦСКА Димитър Борисов представи вчера пред отбора новия старши треньор Димитър Пенев, който изведе футболистите за първа тренировка като наставник на "червените".

Пенев ще обяви екипа си днес, като най-вероятно от сегашния щаб ще остане само кондиционният треньор Йован Йовановски.

Димитър Пенев заяви, че не е от скоро в този клуб и е наясно със състоянието на отбора:

"Емоции от завръщането ми на треньорския пост няма. Емоциите бяха като гласувах днес. Още не сме подписали договор, но това ще стане в близките дни и тогава ще мога да ви кажа за колко време ще бъде той.

Тази промяна е решение на ръководството. Събра се поредица от слаби мачове, а това не е лицето на ЦСКА. Смятам, че имам сили да изградя колектив в отбора и да изпълним целите ни. Това са титла и купа".

Димитър Борисов пък каза, че е доволен от работата на Милен Радуканов, но добави, че напоследък играта на отбора не върви и затова се стига до тази промяна.

"Вчера мислих много и стигнах до това решение. Доволни сме от Радуканов, но правим тази промяна, за да вървим напред. Ние искаме да надграждаме, а не да тъпчем на едно място".

Като треньор Димитър Пенев е водел отборите на Димитровград, ЦСКА (шампион през 1987, 1989 и 1990, носител на купата през 1987, 1988, 1989, 1999 );Спартак (Варна); В Кувейт и Саудитска Арабия (спечелва купата на "Свещенните седем джамии").

Главен селекционер на националния отбор по футбол достигнал до Четвърто място на Световното първенство по футбол в САЩ през 1994.

Димитър Пенев води и отбора на първото класиране на Европейско Първенство по футбол през 1996 г. в Англия.

Обявен е за треньор №1 на ХХ век на България. Награден с орден "Стара Планина" - първа степен. Почетен гражданин на София.

Водещи

Най-четени