Домусчиев не печели пари от футбол 16.12 | 14:21

Лудогорец ще продаде Роман Безяк само срещу 5 милиона евро

От Божидар Азманов

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев разкри, че не печели пари от проекта Лудогорец, тъй реинвестира средствата, които клубът заработва, обратно в него.

Днес бизнесменът дари 50 000 лева на отделението по неонатология на МБАЛ "Надежда" в София, а парите са набрани от кампанията "Ела на мач! Спаси живот на бебе", която шампионите организираха по време на домакинските си мачове в Лига Европа, а след това разкри впечатленията си от сезона на тима.

"Годината е успешна и в бизнеса ми, и в семейството ми, и във футбола не можем да се оплачем от постигантите резултати", сподели Домусичев, който подчерта, че му е омръзнало от постоянните теории на конспирацията, в които тимът му е въвличан.

За бизнес трудно можем да говорим, защото каквото изкараме, го влагаме отново в отбора. Момчетата също получават доста високи премии – например, половината от бонуса от 400 хиляди евро, които ни се полагаха за първото място в Лига Европа, отидоха за футболистите. Нека и те да са доволни, защото те си ги извоюваха тези успехи."

"Заделяме средства за разширение на базата, работим по проекта за стадиона, така че във футбола парите никога не стигат. Но не говорим за бизнес, защото в бизнеса накрая на годината се раздават дивиденти, а тук за дивиденти не можем да говорим", разкри Домусичев.

Той сподели, че не очаква през зимата много футболисти да напуснат клуба и заяви, че цената на звездата на "орлите" Роман Безяк е 5 милиона евро.

"През зимата е трудно да изкараш някой качествен футболист от клуба му – всеки си има някакви цели, така че цифрите стават безсмислени. 99 процента ще разчитаме на играчите, с които разполагаме – виждате, че дори Дани Абало се разигра, въпреки че трябваше да му се поскараме."

"Много малка е вероятността някой играч да напусне. Ако има добра оферта към футболист, който по-малко получава шанс за изява и не е стратегически за отбора, можем да се съгласим, но не мисля, че ще стане."

"5 милиона евро е цената на Безяк – има интерес от няколко клуба към него и ако някой ги плати, ще го продадем", категоричен бе Домусчиев.

Какво още каза бизнесменът за бъдещето на Лудогорец и школата на клуба вижте в Sporta.bg

Водещи