Жан-Баптист Гранж донесе първо злато за Франция от 41 години насам 20.02 | 16:45

Французинът извоюва успех в слалома от Световното първенство в Германия

От iNews.bg

Жан-Баптист Гранж (Франция) триумфира с титлата в слалома на Световното първенство по ски-алпийски дисциплини, провеждащо се в германския зимен център Гармиш-Партенкихен. По този начин Франция се поздрави с първа титла на Световно първенство в слалома от 41 години насам.

26-годишният французин бе най-бърз в първия манш и след стабилно каране във втория грабна титлата с общо време 1:41.72 минути. Втори с 0.43 секунди изоставане зад Гранж се нареди Йенс Бигмарк от Швеция, а остана италианецът Манфред Мьолг.

Марио Мат (Австрия), Жулиен Косино (Канада) и Наоки Юаса (Япония) пък допълниха петицата. Водачът в генералното класиране за Световната купа Ивица Костелич (Хърватия) завърши едва на 8-мо място на 1.16 секунди след победителя.

С победата си Жан-Баптист Гранж потвърди отличната си форма през този сезон, като французинът спечели и последните два слалома преди Световното първенство в австрийските курорти Шладминг и Кицбюел. Французинът е втори в генералното класиране за Световната купа след Костелич.

Българските представители в слалома в Гармиш-Партенкирхен Килиан Албрехт и Никола Чонгаров завършиха съответно на 26-то и 31-во място.

С мъжкият слалом се слага и край на продължилото две седмици Световно първенство в Германия. Следващите стартове от Световната купа по ски-алпийски дисциплини при мъжете пък са в българския зимен курорт Банско на 26-и и 27-и февруари.

Водещи

Най-четени