Жозе Моуриньо посочи своя фаворит за "Златната топка" 15.05 | 19:00

Наставникът на Реал Мадрид смята, че Кристиано Роналдо трябва да спечели ценния приз

От Константин Симидчийски

Наставникът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо даде мнението си относно бъдещия носител на "Златната топка" за 2012 година, като едва ли е изненада, че португалецът посочи своя сънародник и възпитаник Кристиано Роналдо.

Перлата на Барселона Лионел Меси спечели най-ценния индивидуален приз в три поредни години, но доминацията на аржентинеца може да бъде прекъсната, имайки предвид спечелената от Реал Мадрид титла в Примера Дивисион.

И през този сезон Меси вкара повече попадения от Кристиано Роналдо, печелейки и приза "Пичичи" в Примера, завършвайки с 50 вкарани гола. Според Жозе Моуриньо обаче трябва да се вземе в предвид, че головете на Ла Полга не са помогнали на Барса да защити титлата си.

"Кристиано трябва да спечели "Златната топка". Неговите голове ни спечелиха титлата", отбеляза Моуриньо.

"Меси отбеляза 50 гола в първенството, но те не доведоха до нищо. Също както през миналия сезон Кристиано отбеляза 42, които също бяха напразни", добави португалецът.

Кристиано Роналдо спечели "Златната топка" за 2008 година, като тогава най-скъпият футболист в света завърши сезона с 42 отбелязани попадения за своя Манчестър Юнайтед.

Водещи

Най-четени