Жоро Братоев: България може да бие всеки в един мач, важна е настройката 17.06 | 14:04

Разпределителят на националния отбор призна, че няма да помага на тима в Бразилия, защото му е трудно да предодолява часовата разлика

От iNews.bg

Националният разпределител на България в мъжкия отбор по волейбол Георги Братоев призна, че има "голяма част от вината", за загубата от Италия с 1-3 гейма. Той обясни в детайли какво точно се работи за промяната на играта на трикольорите. Ето какво сподели водещият организатор на играта на "лъвовете", който няма да пътува за Бразилия през тази седмица:

"Голяма част от вината за представянето ни е моя. Не можах да се справя с разпределянето на играта. Надиграха ни тотално. Имаме три блока, те - 11. За пореден мач нещата при нас не се получават, надявам се с времето това да се промени. Италия играе изчистен волейбол. Сервират добре, защитават се, организирани са на блокада. Какво от това, че звездите им ги няма? Хората срещу нас скачат малко по-ниско, но не са по-лоши играчи.

Няма да пътувам да Бразилия, защото контузията ми от миналата година не позволява такива 20-30, че и 55-часови пътувания. Не мога да се възстановя и аклиматизирам достатъчно бързо при голяма часова разлика и затова ще остана тук.

Истината е, че в един мач всеки отбор може да бъде победен - както Сърбия с третия състав победи Бразилия с първия състав. В един мач всичко може да се случи, но с такова мислене всичко отива на хазарт - дали нещата ще станат, или няма да станат. Всъщност просто трябва да бъдем подготвени и уверени в това, което правим. А оттам нататък - дали ще е Бразилия, или ще са марсианци, един отбор винаги може да бъде победен. Просто трябва да се подготвим.

В момента следваме някакъв път. Пробваме нови неща в играта ни - не е лесно, когато човек е придобил навици в течение на много години, да ги смени за ден, два или три. Но смятам, че след края на Лигата на нациите ще имаме достатъчно време да тренираме, защото сега ние не тренираме. Ние пътуваме, ден-два почиваме, почваме мачове и отново на път. Сега отиваме в Бразилия, после обратно към Пловдив. Шанс за тренировка няма. Между Лигата на нациите и олимпийската квалификация има около месец и половина и смятам, че това е достатъчно време, за да бъдем както физически добре, така и технически да изглеждаме по начина, по който се изисква.

Силвано Пранди изисква много детайлни неща и не знам дали широката публика би ги разбрала. Сега не покриваме с крилото в зона 2, стоим на шестия метър в защита... Използваме малко по-различен тип комбинации. Аз самият съм свикнал доста с остра топка, докато сега се стремим да ги намалим, защото вижданията за играта на Силвано Пранди са такива. Нещата са в детайли и е наша работа да се нагласим към това, което треньорът изисква от нас. Щом той знае, че това е правилният път и го е изпробвал, значи това е пътят. Ние вярваме в него, но просто ни трябва време, за да се види този нюанс в играта", завърши Георги Братоев.

Водещи

Най-четени