Избраха Тодор Славов за автомобилен състезател на годината 10.12 | 12:06

Страхотното представяне на Тошко в J-WRC е основната причина за отличието

От Георги Тотев

На стилна церемония пилотът на Bulbet Rally Team Тодор Славов бе обявен за автомобилен пилот на годината в традиционната класация на Прес Авто Клуб България, предаде БТА.

Славов заслужи отличието с чудесното си представяне в Световния рали шампионат за млади пилоти(J-WRC). В края на месец октомври, Тодор и навигаторът му Добромир Филипов завършиха на второ място в рали Каталуня и по този начин спечелиха бронзовите медали в крайното класиране при младежите.

За първи път български екипаж се класира в челната тройка в Световния рали шампионат(WRC). Тодор Славов и Добромир Филипов завършиха сезона с два подиума - в рали България (3-то място) и рали Каталуня. Екипът завоюва и едно четвърто място в рали Турция, както и шеста и седма позиция съответно във Франция и Германия.

Българите са единственият екипаж, който успя да финишира във всички пет състезания, в които взе участие. Единствено шампионите Аарон Буркарт и Андре Кехел могат да се похвалят с подобно постижение.

"Много съм щастлив от наградата, която получих. Когато получиш признание за усилията, които си положил през цялата година и хората оценят успеха ти, е още по-приятно. Посвещавам наградата си на моя отбор и на хората, които ни помагаха през целия сезон. Тя е и за тях, защото аз съм само лицето на един чудесен колектив, който се пребори с много проблеми, за да постигне тези успехи", заяви Тодор Славов.

Водещи

Най-четени