Йордан Лечков за приятелите и враговете си в българския футбол 06.06 | 16:41

Вицепрезидентът на БФС говори за Димитър Бербатов, Любо Пенев и националния отбор, както и за скандала между Христо Стоичков и Борислав Михайлов

От Мариян Найденов

Йордан Лечков няма нужда от представяне. Той е част от златното поколение, завоювало бронзовите медали от Мондиал 1994 в САЩ, а понастоящем сливналията е вицепрезидент на БФС.

Лечков бе един от най-върлите противници на Димитър Бербатов, когато звездата на Фулъм все още играеше за България, като злите езици твърдят, че критиките на Данчо също са повлияли на решението на благоевградчанина да се откаже от тима.

Освен това Лечков настояваше и за смяна на поколенията в националния отбор, като още преди години той искаше Мартин Петров и Стилиян Петров да отстъпят мястото си на по-младите. Гениалният полузащитник гостува в предаването "Преди обед" по bTV, в което се върна назад във времето, споделяйки че в крайна сметка се е оказал прав за всичко, което е казал.

"Любо Пенев се справя, но не трябва да бъдем максималисти. На този етап е добре", коментира Лечков.

"Аз съм човек световно признат и все още съм вицепрезидент на БФС. Навремето ми зададоха този въпрос за Бербатов в качеството ми на човек, който разбира, който е ръководител, който е играл за националния отбор, със 50 срещи и няма слаб мач - скромно, но от сърце. И на кого да зададат този въпрос?

Тогава аз си казах мнението, както и какво трябва да се подобри и нека към днешна дата някой да каже, че Йордан Лечков не е бил прав. В националния отбор ги няма тези трима човека. Тимът в момента се развива перфектно.

Преди 5 години Йордан Лечков предложи Любо Пенев за старши треньор, ако си спомняте. Тук не става въпрос за сърдене, защото аз съм си дал мнението като ръководител.

Лечков коментира и скандала между Христо Стоичков и президента на БФС Борислав Михайлов.

"Аз съм си казал мнението. Гордея се, че съм играл със Стоичков, за мен след Марадона, той е най-добрият футболист в света. В същото време се гордея и че съм вицепрезидент на Борислав Михайлов. Според мен двамата се карат без основание. Аз съм от екипа на Борислав Михайлов и този Изпълком. Ние направихме не малко неща за развитието на българския футбол, въпреки че имаме и много критики и можем да направим още много неща.

Ако Ицо Стоичков иска да бъде президент на БФС, може да направи това по демократичен път, издига му се кандидатурата на Конгреса, гласува се и това е. Ако те имат нещо лично, в което аз се съмнявам, защото те лично не са си говорили и не са се карали, в всичко е вследствие на някакъв резултат или нещо друго, което аз не знам. Две кучета, когато се лаят, аз не виждам защо трябва да се слагам", завърши Йордан Лечков.

Водещи

Най-четени