Кралев се хвърля в опит да спаси спорта от крутите мерки 24.11 | 07:19

Уважавам експертните становища, но ви уверявям, че тези предложения за частичен локдаун тепърва ще бъдат обсъждани с премиера и с всеки ресорен министър, написа Красен Кралев

От iNews.bg

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който вечче преболедува тежко COVID-19, внесе яснота относно предложените от здравния министър мерки за противопоставяне на пандемията от коронавирус, включаващи и спирането на спорта у нас.

Най-притеснени и гневни от новината са футболните запалянковци, защото шампионатът тече и е в разгара си, а евентуалното му стопиране ще означава, че много трудно ще се намерят дати за доиграване. Най-вече предвид предтоящото догодина Европейско първенство, което сгъстява цикъла и по презумпция.

ЕТО КАКВО НАПИСА КРАЛЕВ, С КОЕТО АДДЕ НАДЕЖДА НА ФЕНОВЕТЕ, ЧЕ ЗА СПОРТА ЩЕ ИМА ИЗКЛЮЧЕНИЕ:

"Уважаеми спортисти и журналисти,

Това, което чухме на брифинга, беше мнението на здравните власти за необходимостта от допълнителни мерки срещу коронавирус пандемията. Уважавам тяхното експертно становище, но ви уверявям, че тези предложения за частичен локдаун тепърва ще бъдат обсъждани с премиера и с всеки ресорен министър. Както заяви и самият министър Ангелов.

За мен тези предложения също са новост, но съм сигурен, че с колегите и със здравните власти ще стигнем до разумно и справедливо решение за всеки ресор! Разбира се, няма съмнение, че на първо място ще бъде поставено опазването на живота и здравето на хората", написа Кралев в социалните мрежи.

Водещи

Най-четени