Крушарски: Да се плюем помежду си не е решение! Косово резонно ни би 13.06 | 06:46

Собственикът на Локо Пд даде рецепта за излизане от кризата, в която се намира родният футбол

От iNews.bg

Ексцентричният бос на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски коментира загубата на националния отбор от Косово преди дни, която разтресе футболна България. Според него поражението на "лъвовете" не е изненадващо. Ето какво каза бизнесменът в ефира на Нова телевизия:

"Това не може да се нарече срамна загуба, то е срамно, ако не си го очаквал. Когато очакваш нещо, от какво да се срамуваш? Толкова можем. Това трябва да даде знак на моите колеги. Аз още вечерта говорих с хора от футболния съюз и им казах това, което трябва да направим ние. Трябва да седнем и да си подредим къщите. Това показва, че в нашите къщи няма материал. В националния отбор трябва да има качествени футболисти. Кой български футболист къде играе? Това зависи не само от нас, а и от тези момчета, които мислят, че са богопомазани.

Кой щеше да знае за България, ако не беше спортът? Кой ни знае? Знаят Стоичков, Стефка Костадинова. Това е благодарение на добрата подготовка, добрата школа. За мен съм си взел мерки, стига общината да предостави терените. Да направя две от четирите тренировъчни игрища. Да започнат есента момчетата да тренират и играят пълноценно. Ние направихме една промяна в Детско-юношеската школа. Родителите нямат допир до тренировъчния пр0цес, не ме интересува кой кой родител е, интересува ме кой как играе.

Ще наложа този път за Локомотив Пловдив да останат на пейката юноши, които и да играят. Не ме интересува, дали ще изпадна в Б група. Трябва да направим българското. Ние внасяме материал трета ръка и нищо не се получава. А вкъщи няма никой.

Тази година няма да вземем кой знае какво, нищо, че треньорът иска да има количество. Казал съм му, че ми трябват двама човека, които да са над нивото на тези тук. Оттам нататък на резервната скамейка готвиш български футболисти. Трябват ни 2-3 човека, които да подпомогнат отбора.

Шампионатът си върви. Трябва да седнем като колеги, да спрем да мрънкаме и да си оправим къщите, да направим театърът, който се очаква. Без да направим това нещо, само да се плюем един друг, да говорим кой кой е купил и кой продал, това е несериозно. Нито някой може да ме купи, нито да ме продаде. Съдиите ни виновни, търсим кусурите навсякъде, но не и в собствената си къща", каза Крушарски.

Водещи