Лалова разочарована за медала, щастлива от финала 03.10 | 15:45

Запитана дали ще има сили да бяга и на осмо световно първенство (в Юджийн през 2021 г.), Лалова обяви, че не знае дали ще стигне до него, но никога не казва „не“

От iNews.bg

Българската спринтьорка Ивет Лалова-Колио призна, че е със смесени чувства след седмото си място във финала на 200 м на световното първенство по лека атлетика в Доха, Катар.

35-годишната Лалова финишира за 22,77 сек. и остана на почти две десети от постижението си от полуфиналите ден по-рано, а с най-доброто си време за сезона от 22,45 сек. вземаше бронза.

Шампионка стана фаворитката Дина Ейшър-Смит с национален рекорд на Великобритания от 21,88 сек., следвана от американката Бритъни Браун с 22,22 сек. и от швейцарката Муджинка Камбунджи с 22,51 сек.

Така Ивет завърши и третия си финал на световно на 7-а позиция. Преди това тя бе седма на 100 м в Дегу 2011 и на същата позиция на 200 в Пекин 2015. Това я направи първата българска атлетка с две участия във финали на 200 м.

След края на състезанието в Доха Ивет заяви, че е разочарована, че е изпуснала шанса да стигне до медалите, но е щастлива с участието си на финала.

"Имах една задача - да си направя бягането, но не можах да я изпълня. Малко не ми достигна да стартирам добре, но това малко се оказа много, защото всички се борим за стотни, за сантиметри. Опитах се да се отърся от емоцията, но хора сме, жени сме, много беше тежко. Искаше ми се да постигна повече в този финал. Знаех, че след Дина (шампионката) медалите са свободни. Това може би беше моят шанс. Бронзът, който отиде в швейцарката, спокойно можех да го взема аз. Но тук се взимат медалите от този, който си направи бягането", коментира Лалова пред пратеника на bgathletic.com.

Запитана дали ще има сили да бяга и на осмо световно първенство (в Юджийн през 2021 г.), Лалова обяви, че не знае дали ще стигне до него, но никога не казва "не".

"Нека първо стигна до петата си олимпиада в Токио догодина, пък тогава ще мисля", обяви най-именитата ни спринтьорка. Тя има покрити нормативи за Игрите и на двете дисциплини – 100 и 200 м.

Водещи

Най-четени