Левски с класически успех в Монтана 11.03 | 17:35

"Сините" стигнаха до победата с два гола на Иван Цветков и попадение на Жуниньо

От Краси Киров

Отборът на Левски победи с 3:0 при гостуването си на Монтана в среща от 18-ия кръг на родната А група.

Попаденията за "сините" отбелязаха Жуниньо и на два пъти Иван Цветков. Това бе и първи гол с екипа на "сините" за бразилския футболист, който пристигна от Славия.

С тази победа Левски се изравни с ЦСКА на второто място като двата отбора имат по 39 точки, с три по-малко от лидера Лудогорец. В четвъртък Левски гостува на Локо (Пд) в ¼ финален двубой от турнира за Купата на България.

Николай Костов остави извън групата Сержиньо Грийн, като заложи на Йордан Милиев и Диамутен в центъра на защитата. Жуниньо бе предпочетен за централен нападател пред Иван Цветков, който бе резерва. "Сините" спечелиха мача през второто полувреме, когато отбелязаха и трите гола. Преди това обаче домакините имаха прекрасен шанс за гол и нацелиха горната греда.

Левски пробва да изненада своя съперник още в първата минута, след като Калво вкара топката във вратата на домакините, но попадението бе отменено заради засада на испанеца.

Двата тима не се напъваха в началните минути. В 21-та минута домакините имаха прекрасна възможност за гол. Воденичаров центрира отляво, където Едуардо от няколко метра не уцели вратата, а и страничния съдия бе вдигнал флага за засада. В 28-та минута перфектна контра за Левски, Тасевски изведе добре Йовов и той центрира към наказателното поле, но защитата се справи.

Постепенно домакините се отдръпнаха по-назад и за "сините" стана още по-трудно да стигат до положения. Христо Йовов изпусна най-чистото положение през първото полувреме. Калво нахлу в наказателното поле и върна към капитана, който не успя да насочи топката към опразнената врата и стреля в аут.

В 52-та минута дойде и най-големият пропуск в мача, който бе дело на домакините. Футболистите на Левски изпуснаха топката в средата на терена и това позволи много бърза контра за домакините. Мичев центрира в наказателното поле към далечната греда, където изскочи Воденичаров и той със страхотен шут нацели напречната греда.

Малко след това в игра за домакините се появи бившия футболист на Левски Мирослав Антонов, който замени Димитър Илиев. Николай Костов също направи промяна, като извади Христо Йовов и пусна на негово място Иван Цветков. Тази смяна изглежда помогна на "сините", тъй като само минута по-късно Левски поведе в резултата.

Калво и Пинто разиграха перфектна комбинация по лявото крило, като испанеца изведе на добра позиция португалеца, който центрира към далечната греда. Там Жуниньо с глава прехвърли вратаря и даде нужното спокойствие на "сините" фенове.

В 63-та минута Левски нанесе своя втори удар и реши всичко в мача. Иван Цветков намери вдясно включилия се от дълбочина Кристовао Рамос. Той нахлу в наказателното поле и върна към Цветков, който с техничен удар не остави шансове на вратаря за 2:0.

След този гол темпото на игра в мача спадна и двата отбора не показаха много стойностни отигравания. Третият гол на Левски падна след груба грешка в защитата на Монтана, която подари топката на Рамос, който подаде на Иван Цветков и той от границата на наказателното поле направи резултата класически.

Водещи