Лео Меси донесе победата на Аржентина в Швейцария 01.03 | 08:01

Този път носителят на Златната топка демонстрира класа и с националната фланелка

От Даниел Любомиров

Трикратният кавалер на Златната топка Лео Меси вкара всичките попадения за Аржентина при гостуването на Швейцария, което бе спечелено с 3:1 пред 30 000 зрители на "Стад дю Суис".

Често критикуваният за неубедителната си игра с националния отбор Меси този път се представи на обичайното си високо ниво и с истински шедьовър откри резултата в полза на гостите в 19-ата минута.

Джердан Шакири оправда статута си на изгряващата звезда на швейцарците, като се отчете с иразвнително попадение в началото на второто полувреме, но в 88-ата минута Меси отново се разписа, за да направи 1:2.

В заключителните секунди на срещата отново той бе точен от дузпа, оформяйки крайното 1:3.

Състоянието на терена не бе най-доброто възможно, но това по никакъв начин не помогна на домакините да спрат вездесъщия Меси. В 19-ата минута той направи хубав пробив през защитата на швейцарците и подаде за Серхио Агуеро, който с пета му върна и плеймейкърът на Барселона с безпощаден изстрел откри - 0:1.

Прекрасен удар на Шакири в 50-ата минута не остави шансове на вратаря Серхио Ромеро - 1:1. Агуеро обаче открадна топката от защитата на домакините, за да открие отново Меси и последният наказа Марко Волфли за 1:2.

Афолтер Франсоа направи нарушение срещу Гонсало Игуаин в наказателното поле и съдията отсъди дузпа, която бе превърната в трети гол от Меси в последните секунди на редовното време.

Водещи