Лечков призна за бойкот в националния отбор 25.11 | 10:04

Той обяви две потенциални кандидатури за селекционер

От iNews

Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков призна в ефира на предаването "Зона Спорт", че националният отбор е бил разделен на групички, а част от играчите са играли симулативно срещу Малта.

Сензационното признание на Лечков дойде като отговори на треньора Любослав Пенев, който беше изгонен от националния отбор.

Бившият кмет на Сливен отговори положително на въпросите има ли формиране на групички и бойкот от страна на Ивелин Попов, и компания срещу Малта. Малко по-късно Лечков уточни, че играчите са бойкотирали националния отбор, а не треньора Любослав Пенев.

"Аз мога да кажа тогава друго. Добре, че Любо Пенев не беше на САЩ'94. Иначе може би нямаше да постигнем такива успехи", заяви Лечков.

Вицепрезидентът обяви, че БФС няма да плати неустойка на Пенев и сподели, че назначение му е било голяма грешка.

Лечков обяви, че на Ивайло Петев и на Стойчо Стоев ще бъде направено предложение да застанат начело на националния отбор, ако се съгласят.

Вицепрезидентът на футболния съюз отрече да носи вина за това, че Бербатов не се е завърнал да играе в националния тим.Според Лечков, Бербатов е взел лично това свое решение, което е преценил като най-доброто за него, в тази фаза на кариерата му.

Водещи

Най-четени