Литекс завърши наравно в последната си контрола 25.02 | 17:26

Шампионите направиха 1:1 срещу Арис и се прибират в България

От Даниел Любомиров

Литекс успя да измъкне равенство 1:1 срещу Арис в последната си контрола в Гърция, въпреки че игра над 20 минути с човек по-малко. Галин Иванов даде аванс на българите след самостоятелен пробив, но до края на полувремето Лазаридис изравни за солунци.

Литекс играха без част от своите най-добри играчи - Петър Занев, Николай Бодуров и Георги Миланов, които в момента са в лагера на националния отбор за контролата с Унгария през седмицата.

Двубоят започна с превес на домакините, които до 10-ата минута изпуснаха добри положения чрез Катидис и Коджо. След това българите се поокопитиха и на свой ред погледнаха към вратата на Арис.

След няколко добри атаки на шампионите падна и първия гол в срещата. Галин Иванов получи топката, напредна самостоятелно и шутира. Топката срещна крак на футболист на Арис и влетя неспасяемо във вратата на Сифакис.

Домакините реагираха бързо и натиснаха силно ловчанлии като отново Катидис и Коджо бяха най-активни. В 41-ата минута Катидис центрира от корнер, но защитниците на Литекс не се ориентираха и топката се озова в краката на Лазаридис, който изравни резултата.

На полувремето за шампионите в игра влезнаха Александров, Цветков, Ваюши и Никасио. Това леко обърка играта на Литекс, но домакините не можаха да се възползват, въпреки че пред Умидес и Капетанос имаха добри възможности да дадат аванс на Арис.

В 68-ата минута ловчанлии останаха и с човек по-малко след като Божиков фаулира Нето, който се откъсваше сам срещу вратаря Александров.

Домакините продължиха да натискат след червения картон, но не можаха да стигнат до гол, а добра възможност за Литекс се откри пред влезналия като резерва Колев, но ударът му бе спасен от вратаря на Арис.

Това бе последната контрола на шампионите в Гърция и те се прибират в България веднага след края на проверката.

Водещи