Лудогорец изпусна да победи третия в полското първенство 07.02 | 19:26

Играчите на Ивайло Петев завършиха 0:0 с Полония (Варшава), Генчев изпусна дузпа

От Даниел Любомиров

Лидерът в българското първенство Лудогорец завърши наравно 0:0 с Полония (Варшава) в контролна среща в турския курорт Анталия, където двата тима са на зимни лагери.

В четвъртия си приятелски мач на турска земя възпитаниците на Ивайло Петев можеха да постигнат победа, но в началото на второто полувреме Станислав Генчев изпусна дузпа.

Така статистиката на "орлите" от Разград в контролите до момента е три равенства и една загуба, като все още няма записан успех.

Националният селекционер Любослав Пенев бе на трибуните и изгледа наживо представянето на водача във Виктория футболно първенство.

Проверката с Полония бе срещу доста качествен противник, който се намира на трета позиция в полската Екстракласа и изостава единствено от Шльонск (отстранил Локомотив София от турнира Лига Европа) и Легия (Варшава).

Наставникът Ивайло Петев отново заложи на Урош Голубович като титулярен вратар, но през второто полувреме пусна в игра Радек Петр. В защитата оперираха Йордан Минев, Александър Барт, Владимир Гулдан и Витиня, отстъпил мястото си на Шоко след почивката.

В халфовата линия на терена излязоха Станислав Генчев, Светослав Дяков, Марселиньо и Кишада, като в по-предни позиции се разчиташе на Мирослав Иванов и Михаил Александров.

През второто полувреме в игра се появиха и Кабаселе, Бакалов и Кашчелан, които не се отличиха с особено активни изяви на игрището.

Първата част от двубоя премина под диктовката на "орлите", които на няколко пъти организираха качествени многоходоби комбинации и впечатляваха с комбинативната си игра.

За тяхно съжаление обаче сякаш нямаше кой да се нагърби с отговорността да завършва атаките, поради което много акции завършваха в подножието на вратата на поляците, без да бъде отправен удар.

Все пак с изстрели в очертанията на рамката се отчетоха Генчев и Барт, а Марселиньо от фаул в началото на срещата прати топката в аут.

Най-сериозното положение за гол в актива на Лудогорец бе създадено в 48-ата минута, когато Кишада бе повален в наказателното поле от Пачински. Генчев обаче се провали в опита си да отбележи от отсъдената дузпа и пропусна да даде заслужен аванс на българския клуб.

До края на срещата Марселиньо най-често търсеше позиции за стрелба и тормозеше вратаря на поляците Лива, като все пак не успя да го преодолее в нито един стой опит.

Така неточният мерник на възпитаниците на Ивайло Петев ги лиши от възможността да се наложат над един от лидерите в полския шампионат.

Водещи