Лудогорец стигна само до хикс срещу Локо (Пд) 05.04 | 18:20

Домакините изпуснаха да победят шампионите

От Даниел Любомиров

Шампионът Лудогорец стана първият отбор от първата седмѝца на плейофите в А група, който не успява да се възползва от тежката ситуация в Локомотив (Плодвив) и да стигне до успех срещу "смърфовете".

Пред собствена публика на стадиона в парк "Лаута" Локомотив стигна до заслужено равенство 1:1 срещу "орлите", като през второто полувреме домакините могат да съжаляват за изпуснатите шансове за пълен успех.

Така Лудогорец изпусна възможността да натрупа още по-солиден аванс пред основните си преследвачи ЦСКА и Литекс - "червените" почиват този уикенд, а "оранжевите" гостуват утре на Ботев в Пловдив от 15:45 часа.

Върджил Мисиджан с прекрасно изпълнение на пряк свободен удар даде аванс на гостите в 34-ата минута, но нелеп автголо в 60-ата на Йордан Минев възстанови равенството. Във въпросната ситуация основна вина има вратарят Владислав Стоянов, който боксира неубедително топката след удар на Мартин Камбуров от фаул, а тя рикоширайки в крака на Минев, влезе в мрежата – 1:1.

С представянето си днес Локомотив загатна, че ще даде сериозен отпор на Лудогорец в сблъсъците между двата тима на полуфиналите в турнира за Купата на България.

Водещи