Лукойк Академик с пореден успех в Юрочалъндж 21.12 | 20:17

"Студените" се справиха с швейцарския Лугано Тайгърс у дома

От Константин Симидчийски

Родният шампион Лукойл Академик успя да завърши с победа участието си в груповата фаза на турнира Юрочалъндж, след като днес "студентите" взеха домакинството си на швейцарския Лугано Тайгърс с резултат 90:81.

Така българският първенец записа и пета победа в своята група С, като българският тим безпроблемно продължава напред към следващата фаза на надпреварата. Тя пък ще стартира на 18 януари 2011 г., като освен руския Спартак Санкт Петербург, другите съперници на "студентите" все още не са известни.

Най-ефективен за победителите бе Доминик Джеймс с актив от 17 точки, като освен това американецът се отличи и с 8 асистенции за крайния успех. Веднага след него пък се нареди ветеранът Тодор Стойков с 15 точки и 2 асистенции, докато Брандън Хийт и Каспарс Камбала добавиха по още съответно 14 и 13 точки за победата на своя тим.

За "тигрите" от Лугано пък най-ефективен бе Мохамед Абукар с 20 т., докато Душан Младжан и Майкъл Ефевбера добавиха по още съответно 19 и 18, което обаче не спаси швейцарския тим от поражение в Правец.

Водещи

Най-четени