Любо Пенев отговори на критиките на Стоичков 13.11 | 08:57

Ел Голеадор разкри и плановете си за бразилските нападатели Мишел Платини и Жуниор Мораеш

От Мариян Найденов

Наставникът на България Любослав Пенев отговори на бившия си съотборник в националния отбор Христо Стоичков, който наскоро се оплака, че "посреща" контузени футболисти в Литекс след лагерите на представителния тим.

Любо Пенев подходи спокойно към критиките на Камата, избягвайки каквито и да е предпоставки за евентуален конфликт с треньора на Литекс.

"Гарантирам, че когато футболистите излизат от националния отбор са в перфектно състояние. Веднага пояснявам какво е имал предвид Ицо. Това са едно или две момчета от юношеския национален отбор, които се контузиха. Футболът е контактен спорт и винаги могат да се получат контузии", посочи Пенев.

"Съжалявам, но между мен и клубните треньори отношенията са ОК. Няма гаранции, че след двубоя в сряда няма да има хора с травми. Дано всичко е наред", добави той.

Любослав Пенев разкри и плановете си за бразилските нападатели Мишел Платини и Жуниор Мораеш, на които се гледа като бъдещи попълнения в националната ни гарнитура. Селекционерът призна, че има желание да ползва услугите на Платини в представителния тим и обясни, защо Жуниор Мораеш не може да играе с екипа на "лъвовете".

За мача с Украйна Пенев прибегна до услугите на Маркиньос, който притежава български паспорт, като съвсем скоро халфът може да бъде последван и от своя сънародник Мишел Платини.

"Мишел Платини може да получи наш паспорт през месец юни тази година. Тогава той би могъл да играе за националния отбор".

"Знаете, че именно аз го привлякох от Черноморец в ЦСКА. Той е футболист с добри качества, който пасва на моята концепция и виждане върху играта".

Любо Пенев разкри защо Жуниор Мораеш не може да играе за България.

"Няма как да дадем гражданство на Жуниор Мораеш, защото той не е бил пет години без прекъсване у нас, каквото е условието", поясни специалистът.

Водещи

Най-четени