Манчестър Юнайтед организира бенефис на Гари Невил 08.04 | 13:49

В последният двубой на Невил, "червените дяволи" ще се изправят срещу Ювентус

От Краси Киров

Футболистът Гари Невил ще изиграе прощалния си мач за Манчестър Юнайтед през месец май, а съперник на "червените дяволи" ще бъде Ювентус, потвърдиха от "Олд Трафорд". През февруари бившият капитан на Юнайтед и съотборник на Димитър Бербатов обяви официално, че ще окачи бутонките на пирона и като благодарствен жест към играча, помогнал за завоюването на множество трофеи, клубът ще организира бенефис на Невил.

Мачът ще се играе на 24 май на "Олд Трафорд" и Невил не крие колко е признателен на клуба за този жест.

"Щастлив съм, че ми подариха този мач. Той ще бъде много емоционален за мен, тъй като за последно ще облека червената фланелка. Искам да получа удоволствие от всяка една минута и се надявам, че запалянковците ще споделят тази вечер с мен", заяви Невил в интервю за официалния сайт на Манчестър.

"Гари служи предано на Манчестър Юнайтед и това ще бъде достойно честване на неговата кариера. Този мач също ще даде възможност на феновете да покажат своето възхищение и признателност към играча, който се явява един от тях. В миналото сме имали доста отлични мачове с Ювентус и съм уверен, че предстоящият ще стане още един паметен за нас ден", коментира мениджърът сър Алекс Фъргюсън.

Гари Невил е юноша на Манчестър Юнайтед и играе в мъжкия състав от 1992 година. През този период той има над 600 мача с фланелката на "червените дяволи" като осем пъти е ставал шампион на Англия.

Водещи

Най-четени