Марио Мат поведе след първия манш на слалома в Банско, българите завършиха далеч след 30-те най-добри 27.02 | 11:52

Двукратният световен шампион в слалома Марио Мат (Австрия) от Австрия спечели първия манш от слалома за Световната купа в Банско

От Мариян Найденов

Двукратният световен шампион в слалома Марио Мат (Австрия) от Австрия спечели първия манш от слалома за Световната купа в Банско, който се провежда на пистата "Бъндеришка поляна". Австриецът спря хронометрите на 54.21 секунди, което се оказа недостижимо за останалите алпийци.

Австрийската доминация в първия манш в слалома днес беше пълна, след като на втора позиция се нареди сънародникът на Мат - Райнфрид Хербст, който изостана само на 0.12 секунди от Мат. Трети в първия манш се нареди шведът Андре Мюрер, който остана на 0.39 секунди от Марио Мат.

Четвъртото място след първия манш заема канадецът Михаел Яник с изоставане от 0.43 секунди, а пети и шести финишираха италианците Стефано Жрос и Кристиян Девил.

Водачът в генералното класиране за Световната купа Ивица Костелич (Хърватия) приключи участието си в Банско по разочароващ начин, след като пропусна врата в средата на трасето и не успя да завърши. Вчера хърватинът завърши пети в суперкомбинацията, а както е известно Костелич дойде в страната ни с контузия.

Най-бърз от българите бе ветеранът Стефан Георгиев, който изостана с 5.24 секунди от Мат, финиширайки 51-ви. Никола Чонгаров се нареди 52-ри, Деян Тодоров стана 53-ти, Захари Янакиев завърши 56-ти, а Георги Георгиев и Килиан Албрехт допуснаха грешки и не завършиха първия манш. Това означава, че във втория манш няма да има български представители, защото там се класират 30-те скиори с най-добро време от първия манш.

Вторият манш на слалома в Банско започва в 14:00 часа.

Водещи

Най-четени