Милан и Ювентус продължават гонитбата в Серия А 25.04 | 21:32

Борбата за третото място стана още по-ожесточена след като Интер победи Удинезе с 3:1

От Краси Киров

Отборите на Милан и Ювентус продължават преследването в Серия А. Днес се изиграха мачовете от отложения 33-и кръг в италианското Калчо.

Двата гранда постигнаха минимални победи с по 1:0 в своите мачове и запазиха разликата от три точки в полза на Юве на върха в класирането.

Футболистите на Ювентус можеха да победят с много по-изразителен успех своя съперник Чезена, но записаха много пропуски. Гостите от Торино стигнаха до трите точки с точен удар на Марко Бориело в 79-та минута. Андреа Пирло пък изпусна дузпа в началото на мача.

Победата на Милан дойде още по-трудно като "росонерите" се справиха с 1:0 на своя "Сан Сиро" срещу Дженоа. Домакините играха с човек повече в последните 20 минути, като победното попадение падна в 86-та минута и бе дело на Кевин-Принс Боатенг.

Така четири кръга преди края Юве гледа още по-уверено към титлата след като програмата на "бианконерите" изглежда много лесна.

В най-интересният мач от кръга Интер победи тима на Удинезе като гост с 3:1 и завърза още повече борбата за 3-то място, което дава право на участие в Шампионската лига.

Домакините от Удине откриха резултата с гол на Данило (6'), но още през първото полувреме "нерадзурите" сътвориха обрат. Уесли Снайдер (10' и 28') се разписа на два пъти, а Рики Алвареш (37') оформи крайното 3:1.

В друг интересен двубой Рома загуби като домакин от Фиорентина с попадение в последната минута. Стеван Йоветич откри още във втората минута. Франческо Тоти (71') изравни резултата, в даденото от съдията продължение на мача Андреа Ладзари направи 2:1 за "виолетовите".

Валери Божинов поигра 20 минути за Лече, но не успя да помогне на своя тима да запише друго освен загуба като домакин на Наполи след попадения на Хамшик (5') и Кавани (51').

Фаворитът за третото място Лацио се издъни много лошо като гост на слабака Новара и загуби с 1:2. Диаките (35') си отбеляза автогол, но две минути по-късно Кандрева изравни резултата. Все пак в 79-та минута Джузепе Маскара бе точен за Новара.

В момента пет отбора от 3-то до 7-мо място са на разстояние от пет точки и се борят за заветното трето място.

Водещи