Милен Радуканов за БАТЕ, ЦСКА, Ботев, "Титан" и бъдещето 05.02 | 08:27

Бившият треньор на ЦСКА и Ботев (Пловдив) Милен Радуканов даде обширно интервю за предаването "Пред банята"

От Даниел Любомиров

Бившият треньор на ЦСКА и Ботев (Пловдив) Милен Радуканов даде обширно интервю за предаването "Пред банята" и разкри с повече подробности изкарания стаж в БАТЕ (Борисов) и младият наставник на тима Виктор Гончаренко.

Радуканов даде мнението си за собствениците на ЦСКА "Титан" и сподели, че се разбира отлично с тях. Също така той си припомни времето в Ботев и даде обяснение на бъдещите си планове в професията.

За стажа в БАТЕ (Борисов)

"Да отида в БАТЕ беше моя идея, защото исках да отида в Източна Европа, за да видя как го правят БАТЕ - три пъти подред са в Шампионска лига", започна Радуканов.

"Гончаренко остана изненадан, че го търся за стаж, защото за първи път някой иска да отиде при него, така че ме прие с отворени обятия.

Каза ми, че имат 10-дневен лагер в Турция и да заповядам. Той е на 35 години, има много предложения от други отбори, но е решил да се помъчи да стабилизира отбора и да продължи успехите.

Не можем да си мислим, че сме най-великите, вижда се, че самочувствието ни няма покритие и е правилно да отидем да почерпим опит от тези, които в действително успяват. В Западна Европа трудно бихме намерили пример, който да копираме, затова исках в Беларус.

Запознах се с Мемет Шол, който е треньор на втория отбор на Байерн (до 23 години), така че си говорих с него и размених впечатления. Той каза, че обича да тренира млади момчета и затова не приема оферти от други отбори.

След това дойдоха от Зенит и успях да видя как води тренировките Лучано Спалети - това ми се видя едно доста по-високо ниво."

За Титан

"Аз само мога да съм благодарен на тези хора (Титан), че ме взеха като помощник и ми дадоха шанс да работя в най-големия отбор в България. Няма горчивина след раздялата, нямаме никакви проблеми.

Не съм обвързан все още с ЦСКА чисто юридически. Все още преговаряме с г-н (Димитър) Борисов и (Иво) Иванов, може да отида на подготовка в Удинезе или Борусия Дортмунд. Те обещаха, че ще ми помогнат да отида на няколко такива стажа в чужбина. Искам да се уча и те ще ми осигурят това - аз искам да се развивам, целта ми е да стана старши треньор. Не съм тук да бъда резерва на Йешич.

За времето начело на ЦСКА

Не се знае докъде щях да стигна с ЦСКА, може би щях да спечеля шампионата, един Бог знае. Победата на "Герена" е сбъдната мечта, само Димитър Пенев го беше правил преди, а ето че и ние успяхме - само хубави моменти, също като успехът над Рапид.

Всички бяха доволни от моята работа, можехме да постигнем добри резултати. Винаги някой се прави на звезда, трябва да се подхожда индивидуално към всеки. Но гледам напред, с екипа ми оттогава сме отлични приятели, всеки тръгна по своя път след това.

За Ботев

"Ботев е страхотен клуб, особено с такъв президент и собственик. Този отбор го чакат светли дни, стига г-н Василев да издържи претенциите на феновете, защото се оказа, че феновете на Ботев са по-претенциозни и от тези на ЦСКА. Мъри е показал, че може да се справя, защото той се доказа в Левски, в Литекс, в националния отбор...

За Спас Делев

"Искрено съм щастлив, за него, защото ако не беше играл още една година, можехме да го загубим. Мисля, че с тренировки ще се върне на онова ниво отпреди, защото има хъс за футбол.

За Йешич

"Очаквам да спечели Купата на България, защото в първенството не се знае дали ще има успех, тъй като има пасив от 9 точки. Реално целта му е да спечели Купата.

За треньорството в чужбина

"Хората тук знаят, че президентът е зад мен - всички знаят, че каквото и да кажа, това ще се случи. Това бяха първите думи на Гончаренко, без да го питам по този въпрос. Естествено, че е по-лесно в чужбина, защото там треньорът има власт и не работи под такова напрежение.

За бъдещето

"Взех "ПРО" лиценз, а с моето обучение поставям основите на този втори етап от моята кариера, надявам се да бъде успешен и добър.

Водещи

Най-четени