Наградиха европейската шампионка по карате Адриана Ганева 16.02 | 14:23

Поглеждах българското знаме и това ми даваше нов прилив на сили, сподели Ганева

От iNews.bg

Президентът на БНФ Карате Алексей Петров заяви пред репортерите в Пресклуб "България”, че европейската титла на Адриана Ганева на кумите при девойките е най-големия успех за българското карате при жените. Генералният секретар на федерацията Георги Ривов прочете поздравителен адрес от министъра на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков и обяви, че генералният спонсор на централата "Лев Инс" награждава еврошампионката с 15 000 лв.

Адриана Ганева каза, че най-много се е притеснявала преди първата си среща, но във всеки следващ мач се е чувствала по-спокойна и уверена. Най-драматичен е бил финалният двубой, когато нейната съперничка 16 секунди преди края води с 5:3, но тя успява с чудесен удар да обърне резултата и да спечели.

"Преди всеки мач поглеждах българското знаме и това ми даваше нов прилив на сили и енергия. Благодаря на моите треньори от националния отбор и от клуб Левски, които ми създават отлични условия за подготовка. Радвам се, че надминах моята сестра Борислава, която е европейска вицешампионка”, сподели развълнувана Адриана.

Треньорът на националния отбор Христо Каналиев уточни, че на шампионата са участвали 870 състезатели  от 46 държави и всяка година конкуренцията става все по-силна. След 14 години, когато на първенството у нас Димитър Тодоранов печели титла при младежите, България отново има златен медал.

След две седмици е държавното първенство, след което ще има подготвителни лагери за европейското първенство за мъже и жени през месец май в Швейцария.

Водещи

Най-четени