Наградиха най-добрите автомобилисти в България за годината 21.12 | 08:20

Тържествената церемония, която продължи около два часа, се проведе в Рейнбоул Плаза в София

От Краси Киров

На официалното си ежегодно награждаване Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) раздаде купите на шампионите в отделните състезателни дисциплини.

Тържествената церемония, която продължи около два часа, се проведе в Рейнбоул Плаза в София.

Понастоящем БФАС отговаря за общо седем автомобилни състезателни дисциплини на територията на страната.

Това са: дамски шампионат, шампионат по рали крос, шампионат по автокрос, офроуд шампионат, планински шампионат, шампионат на затворен маршрут и рали шампионат.

Традиционно БФАС награждава своите шампиони в края на всеки сезон. За да отбележи финала на състезателната 2011 г., федерацията избра да организира стилна церемония в Рейнбоул Плаза. Връчването на купите в отделните дисциплини и класове бе съпътствано от изпълнения на квартет Хипнотик.

Сред специалните гости на церемонията бяха заместник-министърът на физическото възпитание и спорта Иван Ценов, директорът на дирекция "Спорт за високи постижения" към МФВС Асен Марков, почетният председател на БФАС Георги Янакиев и още редица изтъкнати автомобилни деятели.

"За мен е изключителна радост да бъдем всички отново заедно на церемонията по награждаването на шампионите в нашия любим спорт," - започна речта си председателят на федерацията Александър Александров.

"Радостта ми е още по-голяма, имайки предвид изключително трудния сезон 2011, провеждащ се в условията на финансова криза и година на избори в БФАС. Оценявам по достойнство куража и амбицията на всеки един от вас - организатори, общини, пилоти и навигатори и разбира се, не на последно място, спонсори, да отделят от оскъдните си бюджети средства за подпомагане и участие в автомобилни състезания през 2011 г.

Тук е мястото да спомена, че честта да произнеса това слово се падна на мен, но истинските виновници шампионат 2011 да започне, въпреки кризата и да завърши успешно, са хората от предходния Управителен съвет на БФАС и доскорошният председател на федерацията г-н Георги Янакиев. Горещо благодаря на всички тях, както и на всички автомобилни състезатели и деятели. Заедно ще продължаваме напред."

Шампиони в отделните дисциплини на БФАС за сезон 2011:

ГЕНЕРАЛНО КЛАСИРАНЕ:

1. Национален рали шампионат - Димитър Илиев/Янаки Янакиев

2. Национален шампионат на затворен маршрут - Илия Царски (група Макси), Антон Тонев (група RS 2000), Георги Пейчев (група Супер)

3. Национален планински шампионат - Николай Златков

4. Национален офроуд шампионат - Траян Траянов/Истилиян Маринков

5. Национален шампионат по рали крос - Румен Киров

6. Национален шампионат по автокрос - Петко Илиев (група Супер Бъги), Антон Кунчев (група Бъги)

7. Национален дамски шампионат - Мануела Костадинова/Цветелина Манолова

Водещи

Най-четени