Насер Ал Атия триумфира в осмия етап на рали "Дакар" 14.01 | 11:07

Нани Рома и Марк Кома продължават да водят в генералното класиране

От Краси Киров

Катарецът Насер Ал-Атия с Мини бе най-бърз в скоростния осми етап от надпреварата при автомобилистите на рали "Дакар".

Втори се нареди миналогодишният шампион Стефан Петерханзел следван от Карлос Сайнц. Лидерът при автомобилистите Нани Рома изостана на шесто място с 10 минути, но той продължава да води в генералното класиране.

При мотоциклетистите Сирил Деспре бе най-бърз в етапа, но продължава да изостава от лидера Марк Кома.

Испанците Нани Рома и Марк Кома запазиха комфортния си аванс от предишния ден след като използваха добри височинни маршрути до покрайнините на чилийския град Калама/

Рома трябваше да преодолее две разкъсвания на гумите на своя автомобил за да стигне до шестото място и това му коства изоставането от близо 10 минути. Петерханзел изостава общо с 24 минути в генералното класиране, докато Жиниел де Вилиерс остана с пасив от 48.

Кома и останалите мотоциклетисти тръгнаха от боливийския град Уюма по 460-километрово трасе, обикалящо най-големите солни залежи на планетата. Испанецът завърши зад Сирил Деспре, но продължава да води с над два часа в генералното класиране срещу французина.

Във вторник рали Дакар се завръща сред пустинните дюни с маршрут от Калама до Икике. Видео с най-интересни моменти от осмия етап в Рали Дакар може да видите в Sporta.bg.

Водещи

Най-четени