Нечувано, но факт! Марихуаната вече е забранена в центъра на Амстердам 26.05 | 08:15

Разпоредбата на първата жена-кмет на нидерландската столица обхваща и прочутия със секс-туризма си квартал на червените фенери

От iNews.bg

Забраната за пушене на марихуана по улиците на квартала на червените фенери в Амстердам и като цяло в центъра влезе в сила вчера. Toва е част от усилията на първата жена кмет на града да почисти района.

Табели бяха поставени в крайбрежния квартал, известен със своите публични домове, секс клубове и кафенета с канабис - кофишопове, които привличат милиони туристи годишно, но са неудобство за жителите.

Хората, заловени да нарушават забраната, сега рискуват глоба от 100 евро.

Кметът на града Фемке Халсема обеща да подобри условията за секс работниците и да намали престъпността и прекомерната употреба на наркотици и алкохол.

Водят се дискусии за преместване на секс и наркотуризма извън центъра на града, но има съпротива от страна на жителите на места, които са предложени като алтернативи.

Остава разрешено да се пуши вътре и на терасите на кафенетата, продаващи марихуана и хашиш в квартала и други части на града.

Личната употреба на малки количества марихуана се толерира от властите в Нидерландия отдавна и страната е предпочитана дестинация.

Водещи

Най-четени