Нови проблеми с фенове на двубой в Европа 24.10 | 11:22

Привържениците на Спарта (Прага) се опитаха да направят погром на стадиона в Братислава

От iNews

Двубоят между Слован Братислава и Спарта Прага от груповата фаза на Лига Европа беше прекратен заради проблеми с публиката. Напоследък зачестиха проблемите с фенове в Източна Европа. Само преди няколко дена Сърбия - Албания беше прекратен, а след Румъния - Унгария имаше над 10 пострадали фена про сблъсъци на стадиона по време на квалификациите за Евро 2016

Инцидентът със запалянковците на двата отбора стана през първото полувреме на двужоя в Братислава и главният съдия Мартин Стрьомбергсон беше принуден да прекрати двубоя за около 40 минути.

Всичко се случи няколко минути преди края на полувремето. Чешките фенове започнаха да чупят огражденията и седалките на стадиона. Ултрасите за започнали да замерят със седалки дори журналистическите ложи. Малко след това и фенове на Слован (Братислава) отвръщат на нападението. Няколко чехи опитаха да нахлуят на терена.

Органите на реда овладяха ситуацията за малко повече от половин час и след това играта беше подновена. Няма данни за арестувани или пострадали по време на инцидента. Чешкият Спарта надигра с 3:0 като гост словашкия Слован в мач от група "I" на Лига Европа.

Вижте видео от неприятните кадри в Sporta.bg.

Водещи

Най-четени