Ню Джърси вече няма договор с Формула 1 25.09 | 18:34

Контрактът е бил анулиран поради неизпълнени условия от страна на организаторите

От iNews.bg

Макар и още да не е дебютирало в календара на Формула 1, около бъдещето на Гран при на Ню Джърси бяха повдигнати нови съмнения. И няма как да е различно, имайки предвид, че притежателят на комерсиалните права за спорта Бърни Екълстоун разкри, че организаторите на състезанието вече нямат действащ контракт с Формула 1.

По план състезанието в Ню Джърси трябва да дебютира през лятото на следващата година, като в предварителния календар за 2013 то бе записано за средата на месец юни.

За трудности около състезанието се заговори от известно време насам, като един от най-тежките удари за организаторите бе напусканото на основната фигура Том Котър през август.

Говорейки пред "Гардиън" Бърни Екълстоун разкри, че договорът с Ню Джърси е вече анулиран, добавяйки, че организаторите не са изпълнили голяма част от условията, които са били заложени в него.

Той все пак добави, че все още има надежда Ню Джърси да намери място в окончателния календар за 2013, който предстои да бъде утвърден от Съвета на ФИА в петък.

"Намираме се съвсем близо до финалния срок. Предстои среща на Съвета. Мисля, че ако някой застане зад Ню Джърси, те все още могат да намерят място в календара за 2013. Те изминаха дълъг път с тази писта", коментира Екълстоун.

Водещи

Най-четени