Отлагат лятната Олимпиада зарадид коронавируса? 03.03 | 13:55

Отменят и летните международни мачове

От iNews

Олимпийските игри в Токио могат да бъдат отложени за края на тази година заради опасността от разпространение на коронавируса. Това обяви японският министър Сейко Хашимото, предаде Нова тв.

Според договора между домакина Токио и Олимпийския комитет Игрите трябва да се проведат през 2020 г., но няма конкретна дата, която да ограничава организаторите.

"Това може да се интерпретира като позволение и възможност за отлагане”, каза Хашимото.

Той добави, че японското правителство прави всичко по силите си, за да се проведе Олимпиадата по план.

Освен това популярният предсезонен турнир International Champions Cup това лято няма да включва мачове в Азия. Всички те бяха отменени заради проблема с коронавируса, който тръгна от Китай.

International Champions Cup е надпревара между водещи клубове, като двубоите, които заместват контролите, се простират на няколко континента. По принцип графикът за срещите от идното издание на турнира не е готов, но организаторите още на този етап се застраховаха, за да могат по-лесно да изготвят програмата.

"Здравето и безопасността на фенове, клубове, футболисти, персонал и нашите партньори са ни приоритет”, се казва в официалното становище на Relevant Sports - промоутър на събитието. 

Водещи

Най-четени