Педро де ла Роса заменя Серхио Перес в Заубер за Гран при на Канада 11.06 | 13:40

Мексиканският пилот все още не е напълно възстановен от катастрофата в Монако

От iNews.bg

Педро де ла Роса ще се състезава на мястото на Серхио Перес по време на Гран при на Канада. Това решение бе взето от тима на Заубер, след като стана ясно, че мексиканският пилот на отбора няма да успее да вземе участие.

Перес все още се лекува от нараняванията получени по време на квалификациите за Гран при на Монте Карло, когато той се удари много жестоко в предпазните стени. Той страда от сътресение на мозъка, но се смяташе, че ще може да се състезава за Заубер в неделя. Перес обаче не се чувствал добре по време на първите свободни тренировки в Монреал, което накарало представителите на тима да търсят заместник.

Де ла Роса бе част от състава на Заубер миналия сезон, но последните пет състезания бе заменен от Ник Хайдфелд, който сега е част от отбора на Рено.

"Исках да се състезавам, като вярвах, че съм във форма. Но очевидно това не е така, което е голямо разочарование за мен. Говорих с отбора след първата свободна тренировка, като им казах, че не съм сигурен в способностите си. Не искам да се състезавам, когато не съм на 100 процента готов. Просто ми трябва повече време за да се възстановя", заяви Перес.

Шефът на отбора Петър Заубер също не бе особено доволен от това развитие на нещата, което хвана всички неподготвени.

"Това много ни изненада, защото Серхио премина медицинските тестове добре, като дори докторите на ФИА казаха, че той може да се състезава. Никой не очакваше нещо такова. Може и да сме прекалено предпазливи, но искаме пилотите ни да са здрави и да не се налага да предприемаме излишни рискове. Искаме да благодарим на Педро де ла Роса за това, че ще ни помогне", каза шефът на тима.

Водещи