Погват скандалния Мартин Камбуров с досъдебно производство, вместо по бързата процедура 07.06 | 14:13

Футболистът с легендарен статут у нас предизвика чутовен скандал в Пловдив, след като потегли със скоби на колата си и хвърляше пари по служители на общината

От Деляна Илиева

Легендата на Локомотив Пд и сегашен играч на Берое Мартин Камбуров го закъса яко в неволите си със съдебните власти, научи iNews.bg. Разследването срещу него няма да приключи по ускорената процедура и започналото на 27 май бързо производство срещу него за хулиганство и увреждане на общинско имущество е преобразувано в досъдебно. Това означава, че има още действия по разследването, преди Камбуров да бъде изправен пред съда.

На 26 май безочливият ритнитопковец беше задържан за 24 часа, след като служители на "Паркиране и репатриране" закопчали колата му на ул. "Сава Муткуров" в Пловдив до моста на Герджика. Когато ги видял, свиленградчанинът се развикал и започнал да ги псува, после им хвърлил 30 лв. (взети назаем, защото нямал у себе си средства), колкото е таксата за освобождане на колата, но го направил така, че явно да ги унижи. След това се качил и потеглил с колата, въпреки че скобите още ни били свалени. Така той увредил общинското имущество. В скандала в Кършияка си изпати и случаен кибик, който снимал екшъна с телефона си. Той също бе арестуван и получи глоба от 100 лева заради по указа за борба срещу дребното хулиганство.

На следващия ден Камбуров беше освободен срещу парична гаранция от 1000 лв. и моментално отпраши на почивка във Франция. Сега върху главата на голаджия №2 в историята на Първа лига (бивша А група) може да се стоварят нови проблеми и д аполучи по-сериозна присъда, ако се съберат допълнителни доказателства за изцепките му посред бял ден във втория по големина град у нас.

Водещи