Радостин Стойчев проведе първа тренировка като селекционер на България 19.05 | 13:31

"Лъвовете" се готвят в морската столица Варна, а днес към заниманията ще се присъедини и капитанът Владимир Николов

От Константин Симидчийски

Новият селекционер на волейболния отбор на България Радостин Стойчев за първи път изведе своите възпитаници в качеството си на старши-треньор тренировката снощи във Варна. За първи път с отбора тренираха Матей Казийски, Цветан Соколов и Валентин Братоев, които заедно със Стойчев също станаха шампиони на Италия с Тренто. Капитанът на тима Владимир Николов ще се присъедини към тренировките днес.

"Чувствам се добре. Вече проведох първото заседание с моя щаб, за да разбера кой в какво състояние е. Утре (бел.авт. - днес) към тренировките ще се присъедини и Владо Николов. Състоянието на рамото му е обнадеждаващо. Той ще се включи на сто процента към заниманията, и то с голямо желание", заяви Стойчев.

От вчера във Варна на лагер е и националният отбор на Куба. "Лъвовете" ще премерят сили с тях в контролни срещи на 21 и 23 май от 18 ч. в морската ни столица. На 28 и 29 май пък са първите мачове на България от Световната волейболна лига, когато във Варна съперник ще ни бъде Германия.

Междувременно, ръководството на националния отбор предприе мерки за ограничаване на достъпа на медиите до тренировките на избраниците на Радостин Стойчев по време на лагера във Варна. Според информация публикувана в сайта на Българската федерация по волейбол (БФВ) на журналистите се позволява да посещават заниманията на "лъвовете" само във вторник.

Водещи

Най-четени