Ровят за черно тото на Уимбълдън и Ролан Гарос 20.07 | 13:03

Букмейкъри сигнализирали за евентуални скрити договорики в 3 мача

От iNews.bg

Три мача от Уимбълдън тази година са разследвани заради сигнал за тяхното предполагаемо уреждане. Това обявиха от Органа за почтеността на тениса. Един от двубоите е от основната схема на турнира, а останалите два са от квалификациите. Разследва се и още един мач от друг турнир от Големия шлем - "Ролан Гарос". 

Сигналите са повдигнати от букмейкърски компании във връзка с неправомерни залагания за съответните срещи, което не означава непременно, че те са обект на "черно тото", съобщават разследващите. На Уимбълдън имаше 10 двубоя, в които един от тенисистите се отказа по време на мача. Органите обаче са категорични, че нито един от тези сблъсъци не е уреден. Също така, нито един британски тенисист не е замесен в аферата. 

Досега през годината бяха получавани сигнали за нередности в тениса само от долните нива, а именно турнирите "Челънджърс" и "Фючърс". Миналия месец 28-годишният австралийски тенисист Исаак Фрост, който никога не е преминавал 651-ото място в ранглистата, бе осъден за уреждане на мачове. За 2017 са получени 83 сигнала за нередности в тениса, предаде Sporta.bg.

Водещи

Най-четени