Роналдо се прицели във финала на Евро 2012 22.06 | 08:38

Треньорите на двата отбора останаха доволни след 1/4 финала между Португалия и Чехия

От Краси Киров

Звездата на португалския национален отбор Кристиано Роналдо бе много щастлив след поредния си гол на Евро 2012, който класира неговата страна на ½ финал.

Португалия победи с минималното 1:0 тима на Чехия в първия ¼ финал от Европейското първенство.

Роналдо бе избран за играч на мача след като в 79-та минута отбеляза единствения гол, а на два пъти негови удари срещнаха гредите на чешкия вратар Петър Чех.

С победния си гол Роналдо изравни постижението на Нуно Гомеш, като вече и двамата имат по 6 гола на Европейски първенства. 

"Ние контролирахме мача, имахме много положения, а чехите нямаха нито едно. Мисля, че Португалия направи фантастичен мач. През първите двадесет минути не бяхме толкова добри, но след това много подобрихме играта си," заяви Роналдо.

"Това беше един перфектен мач за нас. Ние вече сме на полуфинала и това е добре за нас. Отборът е сплотен, ние сме готови и искаме да стигнем до финала. Всичко е възможно, ние знаем какво трябва да направим".

"Най-важното не е че отбелязах гол, а това че отбора игра много, много добре. Нашата цел е финалът така че няма значение срещу кой ще се изправим," добави Роналдо.

Португалия ще срещне на полуфинала победителя от срещата Испания – Франция.

Наставникът на Португалия Паоло Бенто бе много доволен от победата над Чехия в 1/4 финалите на Евро 2012.

"Показахме голям капацитет на адаптация срещу чехите, голяма ефикасност в нападение и защита. Това е, което ни класира за полуфиналите. Класирането ни е заслужено".

"Ние се надявахме, че Чехия ще играе по-офанзивно. На почивката си казахме, че трябва да променим играта си в нападение. Ние знаехме, че ако създаваме положения, можем да победим. Но стратегията на чехите не беше изненадваща". 

"Останаха само големи отбори с големи играчи. Ние нямаме предпочитания към никого. Ние ще играем на полуфинала, за да го спечелим. Винаги съм имал доверие в Роналдо. Аз мога да разчитам на моите играчи. Пощига бе контузен, но този, който го замести, показа своите качества. Аз имам доверие във всички играчи от моя отбор".

Треньорът на Чехия Михал Билек поздрави португалците след победата им с 1:0

"Португалците бяха по-добри, по-силни от нас във футболен план. Нашият вратар Петър Чех спаси много удари. Ние искахме да играем със солидна защита и контраатаки, но в началото на второто полувреме силите започнаха да ни напускат. . .

"Играчите на Португалия бяха по-бързи, те успяваха да създадат по-опасни положения. Ние се бяхме подготвили за Роналдо, но той е играч от голяма класа и умее да вкарва положенията. Поздравявам моите играчи, четвъртфиналът е един голям успех за нас".

"Аз поех отбора преди две години и половина, ако някой тогава ми беше казал, че ще играем 1/4 финал - нямаше да му повярвам. Важното е, че създадохме отбор със страхотен дух. Имам вяра в моите футболисти," заяви Билек.

Водещи

Най-четени