Седем български атлети ще участват на Световното първенство 16.08 | 16:44

Президентът на федерацията по лека атлетика оправда малкият брой участници със завишените нормативи на световната централа

От Краси Киров

Седем български атлети ще представят България на Световното първенство по лека атлетика в Даегу (Република Корея) от 27 август до 4 септември.

Това са Ивет Лалова (100 и 200 метра), Инна Ефтимова (100 метра), Ваня Стамболова (400 метра с препятствия), Венелина Венева-Матеева (скок на височина), Виктор Нинов (скок на височина), Андриана Бънова (троен скок) и Радослава Мавродиева (гюлле).

Президентът на федерацията по лека атлетика Добромир Карамаринов оправда малкият брой участници с завишените нормативи на световната федерация по лека атлетика.

"В последните години ИААФ завиши нормативите за участие на световно първенство. Това е и причината в Даегу да участват най-добрите атлети от над 200 страни от цял свят", коментира Добромир Карамаринов.

Най-сериозните шансове за медал от световното първенство имат Ваня Стамболова, Ивет Лалова и Венелина Венева-Матеева.

"Самите имена и спортна биография на тези три състезателки предполагат очакване за медал, макар че конкуренцията в момента е невероятна. От останалите ни състезатели очаквам резултати около техните лични за сезона и ако успеят да го направят, това ще е успех. Ако не, значи нещо в насоката на подготовката им не е било както трябва", добави още Карамаринов.

Водещи

Най-четени