Стефан Петерханзел поведе в рали "Дакар" 07.01 | 10:38

Българите имаха лош ден и не попаднаха сред първите 100

От Краси Киров

Шампионът в последното рали "Дакар" Стефан Петерханзел триумфира във втория етап на най-известната рали надпревара.

Петерханзел със своето Мини бе най-бърз в отсечката от Сан Луис до Сан Рафаел. Той загуби близо 4 минути в първата отсечка, но с карането си от втория ден успя навакса и дори поведе в генералното класиране. Петерханзел успя да натрупа преднина от 28 секунди пред другата легенда Карлос Сайнц (Испания).

Трети остана Насер Ал Атия (Катар), но той вече изостава с близо 4 минути от лидера. Победителят в първия етап Карлос Соуза имаше много лош втори етап. Той получи голям технически проблем и излезе от надпреварата.

Българският екипаж Орлин Алексиев и навигатор Пламен Николов имаха много трудности по трасето към Сан Рафаел. Нашите представители не бяха сред първите 100 завършили. Те не попаднаха и в листата със стартиращите за утрешния трети етап. Иначе българите се движеха 58-и след първата отсечка.

При моторите Сам Съндърланд с Хонда бе най-бърз в етапа и за първи път спечели етап от великата надпревара. Втори и трето останаха Франсиско Лопес с КТМ и Жоан Баред Борд с Хонда. В генералното класиране Бареда Борд продължава да води в с преднина от 2 минути.

Аржентинецът Маркос Патронели вече има преднина от 3:50 минути при АТВ-тата. Втори е Лукас Бонето. При камионите Антон Шибалов спечели етапа, но Марсел ван Влайт с Ман поведе в класирането.

Видео с най-интересните моменти от втория етап може да видите в Sporta.bg.

Водещи

Най-четени