Сър Алекс: Ще бъде "самоубийство", ако няма изпадащи отбори 18.10 | 15:56

Желанието на чуждестранните собственици на клубове е в Премиършип да няма изпадащи отбори и да бъде изключен варианта тимовете от по-долни дивизии да получават промоция за Висшата лига

От Мариян Найденов

Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън обяви плановете да няма изпадащи отбори от Висшата лига като "самоубийствени".

Вчера изпълнителният директор на Асоциацията на мениджърите в Премиършип (LMA) Ричард Бивън заяви, че чуждестранните собственици на клубове желаят да направят истинска революция в английския футбол. Желанието им е в Премиършип да няма изпадащи отбори и да бъде изключен варианта тимовете от по-долни дивизии да получават промоция за Висшата лига.

Най-силните отбори в Англия в голямата си част се притежават от чуждестранни милиардери, а статистиката за целия Премиършип показва, че от 20 отбора, половината са с не-английски собственици. За да се стигне до това решение трябва 2/3 от клубовете да са съгласни или 14 клуба, както и футболната асоциация.

"Не виждам никакъв смисъл в такова решение. Има поне осем отбора в Чемпиъншип, които имат велика история. Какво ще им кажете на тези осем отбора - че не могат да играят никога повече в Премиършип ли?", заяви Сър Алекс.

"Ако затвориш вратите за тези отбори, това ще бъде равно на самоубийство. Особено клубовете от Чемпиъншип няма да издържат. Отбори като Нотингам, Лийдс, двата Шефийлд-а винаги имат огромни амбиции и не може да отнемаш това от тях," добави мениджърът на Манчестър Юнайтед.

Водещи

Най-четени